Een van de grootste investeringsfondsen van Canada hoopt via een nieuwe onderneming gebruik te maken van het etherische ecosysteem.

Ethereum Capital, een recent opgerichte entiteit die voornamelijk wordt gevormd door de Canadese investeringsgroep OMERS, haalt $ 50 miljoen op en bereidt zich voor op een omgekeerde overnameprocedure. Wanneer de financieringsronde is voltooid op 16 februari, zal het bedrijf de fondsen investeren in zowel de ethertoken als in blockchain-startups, volgens een persbericht .

Het uiteindelijke doel, aldus de firma, is om ‘de centrale business- en investeringshub voor het etherische ecosysteem’ te worden. Daartoe zal het bedrijf ook meerderheidsbelangen kopen in bedrijven die ethereum-gebaseerde tokens gebruiken.

Het bedrijf legde uit dat het 2 miljoen abonnementen zou verkopen, elk met een waarde van $ 2,50, om het financieringsdoel te bereiken.

Zodra dit doel is bereikt, zal elk aandeel van het bedrijf, Ethereum-aandelen genaamd, later worden vervangen door een aandeel in Movit Media Corp., dat vervolgens Ethereum Capital overneemt. Het bedrijf behoudt de naam Ethereum Capital.

De adviseurs van het nieuwe kantoor zijn zowel traditionele beleggers als vertegenwoordigers van blockchain-startups. Met name Liam Horne, een lid van L4 Ventures, de maker van Vitalik Buterin, zal dienen als een officier van het bestuur van Ethereum Capital.

Joey Krug, een directeur van Ethereum Capital en medeoprichter van de gedecentraliseerde orakel startup Augur, zei dat het potentieel van ether is grotendeels onbenut, volgens een verklaring.

Krug zei:

“Het Ethereum-netwerk is nog maar net begonnen met het aantonen van zijn potentieel, met bijna dagelijks een groter aantal transacties en applicaties .Ik geloof dat het het potentieel heeft om vele bestaande industrieën te verstoren en verheugd Ethereum Capital te adviseren vanwege zijn positie om in te spelen op de meest veelbelovende van deze resulterende bedrijven door strategische overnames. “

Ethereum-munten afbeelding via Shutterstock

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *