Parity Technologies heeft een update gepubliceerd over zijn inspanningen om geld terug te vorderen dat verloren is gegaan in een spraakmakende codeerfout die vorige maand op ethereum plaatsvond.

In een blogpost Vandaag publiceerde het in het VK gevestigde bedrijf de resultaten van zijn onderzoek naar het probleem, suggererend dat maar liefst vier van dergelijke protocolwijzigingen momenteel worden herzien als mogelijke oplossingen, die allemaal wijzigingen zouden vereisen in de ethereum-software die alle gebruikers gebruiken. Destijds werd $ 275 miljoen aan cryptocurrency-ether ontoegankelijk voor hun eigenaars.

Gezien de belangen, probeerde Parity de gemeenschapssteun te stimuleren voor een plan om de fondsen in de post te “redden”, aantrekkelijk voor diegenen die de software voor de verandering runnen.

Hoewel het erkennen van een beslissing uiteindelijk aan de gemeenschap zou liggen, zei Parity dat de voorkeursfixatie zou worden gemaakt via protocolwijzigingen in de etherische etheremachine (EVM). Volgens de blogpost zou dit een “functionele verbetering van het platform” zijn die zowel het verloren geld zou herstellen als in de toekomst zou beschermen tegen soortgelijke gevallen

Het bedrijf schreef:

“Niemand zou de illusie moeten koesteren dat het ontgrendelen van deze vastzittende fondsen niets anders dan een reddingsoperatie zou zijn – en alleen mogelijk zou zijn met een harde vork.”

De positionering van het bedrijf in het nieuws wilde ook benadrukken dat het bedrijf niet eenzijdig kan optreden om het geld terug te krijgen. Een teken van de vroege stadia van het proces, het moet het idee ook nog documenteren als een ethereumverbeteringsvoorstel (EIP), de officiële codepleisters voor het platform.

Zoals voorheen gedetailleerd door CoinDesk , EVM-protocolwijzigingen zijn een omstreden oplossing.

Toendertijd werd het idee bekritiseerd door ethereum-ontwikkelaar Nick Johnston, die zei dat het “een belangrijke invariant zou veranderen” in de EVM, mogelijk leidend tot “onverwachte fouten, zelfs in reeds ingezette contracten.”

De post documenteert twee andere mogelijke oplossingen, waaronder een wijziging van het bestaande ethereum-verbeteringsprotocol, EIP 156 en een “adresspecifieke” redding van het Pariteitsfonds.

In de tijd sinds het fonds bevriest, heeft het Pariteitsdebat geleid tot discussies die doen denken aan de DAO hack van vorig jaar, waarin hard fork contention leidde tot een concurrerende cryptocurrency genaamd etherische klassieker (nu gewaardeerd op $ 1,7 miljard), hoewel op kleinere schaal.

De blogpost van Parity concludeert:

“Het is onze hoop dat de gemeenschap achter een redding van deze fondsen komt om alle gebruikers te helpen die we kunnen.”

Correctie: Dit artikel is bijgewerkt om bronnenmateriaal beter te markeren.

Bewerk : Dit artikel is bijgewerkt om de laatste schatting van de bevroren fondsen weer te geven, van $ 160 miljoen tot $ 275 miljoen.

CoinDesk volgt dit ontwikkelende verhaal.

Gebroken glas afbeelding via Shutterstock


De leider in blockchain-nieuws, CoinDesk is een onafhankelijke media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactioneel beleid . Heeft u nieuws of een tip om naar onze journalisten te sturen? Contacteer ons op [email protected] .

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *