Mobiel berichten opstarten Kik is van plan zijn Kin token-netwerk van ether naar Stellar te verplaatsen, verklaarde CEO Ted Livingston woensdag.

Spreken in een live vraag-en-antwoordsessie op YouTube , de oprichter van het bedrijf voerde aan dat de blockchain van ethereum – waarop de app momenteel is gebaseerd – niet kan opschalen naar het niveau dat Kin nodig heeft, naast andere zaken. Het antwoord, zei hij, is om naar de Stellar netwerk, voor het eerst onthuld in 2014 en gemaakt door Ripple-mede-oprichter Jed McCaleb.

Livingston ging zelfs zover dat het etherniet als “het dial-up tijdperk van blockchain” werd gebruikt, en merkte op dat gasprijzen – die nodig zijn om berekeningen uit te voeren – en andere transactiekosten in de app moeten worden ingebouwd om ervoor te zorgen dat de transacties van gebruikers doorgaan. Kik heeft het voor het eerst aangekondigd overweegt een verhuizing naar een andere blockchain in oktober, waarin stond dat het schaalprobleem van ethereum betekende dat het op dat moment “misschien niet de juiste oplossing” was.

In de video van woensdag zei Livingston dat Kin de grenzen verlegde van wat ethereum aankan met zijn ongeveer 10.000 gebruikers. De betrouwbaarheid van het netwerk is een andere factor in de geplande verhuizing, zei hij, wijzend naar recente netwerkcongestie als gevolg van de populaire CryptoKitties-app .

Livingston uitgelegd in de video:

“Stellar is gebouwd door de jongens van Ripple en het ding dat we leuk vinden is dat het speciaal is gemaakt voor een toepassing als Kin. Het is niet zoals ethereum waar het alles probeert te zijn voor iedereen, en dat maakt het algemeen en traag. ”

De komende weken zal Kik de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van Stellar testen, aldus Livingston.

“Het is erg gefocust op wat het probeert op te lossen: snelle, betrouwbare en goedkope transacties voor veel mensen,” zei hij.

Een woordvoerder van Kik vertelde CoinDesk dat eind december een beperkt aantal gebruikers de app zou gaan gebruiken, wat enigszins een vertraging betekent als gevolg van de congestie van CryptoKitties.

Ervan uitgaande dat de tests succesvol zijn, zei Livingston dat hij een uitrol van het tweede kwartaal verwacht van de app, gebouwd op Stellar, voor alle gebruikers.

Brady Dale heeft rapportage bijgedragen.

Disclosure: CoinDesk is een dochteronderneming van Digital Currency Group, dat een eigendomsbelang heeft in Ripple.

Image Credit : Nukeaf / Shutterstock.com


De leider in blockchain-nieuws, CoinDesk is een onafhankelijke media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactioneel beleid . Heeft u nieuws of een tip om naar onze journalisten te sturen? Contacteer ons op [email protected] .

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *