Een van de grootste online goudhandelaren heeft aangekondigd dat het Bitcoin gaat accepteren.

Apmex zei op 8 december dat het de cryptocurrency zou accepteren via een integratie met de betalingsprocessor BitPay. Het biedt ook een kleine korting op aankopen gedaan met bitcoin om interesse in de nieuwe functie op te trommelen.

Het bedrijf zei in een verklaring:

“Al meer dan 15 jaar is APMEX toonaangevend in de sector en heeft het zich aangepast aan de groeiende behoeften van onze klanten. Naarmate bitcoin populairder wordt en alom geaccepteerd wordt als betaling, verwelkomen we het gebruik van deze cryptocurrency voor goud, zilver en andere edelmetalen kopen door BitPay op onze website te integreren. ”

Dealers van edele metalen zijn de afgelopen jaren overgestapt op cryptocurrency, inclusief een beslissing in september door U.K. Sharps Pixley om te beginnen met het accepteren van bitcoin.

Het argument “bitcoin als digitaal goud” heeft inderdaad een aantal aspecten van die sector aangetrokken, evenals die van de mijnzijde . Aan de andere kant hebben sommigen in de gouden investeringsruimte, waaronder de opmerkelijke belegger John Hathaway, dat wel uitgesproken tegen de cryptocurrency markt.

“Het is een absolute bubbel – er is geen twijfel dat het in een luchtbel zit”, zei Hathaway in september.

Disclosure: CoinDesk is een dochteronderneming van Digital Currency Group, dat een eigendomsbelang heeft in BitPay.

Gouden afbeelding via Shutterstock


De leider in blockchain-nieuws, CoinDesk is een onafhankelijke media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactioneel beleid . Heeft u nieuws of een tip om naar onze journalisten te sturen? Contacteer ons op [email protected] .

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *