Slim opstarten van contracten Kadena heeft $ 2,25 miljoen opgehaald in een pre-A financiering private plaatsing SAFT-ronde voor haar nieuwe blockchain-project.

Volgens de startup investeerden Metastable, Kilowatt Capital, Coinfund en Multicoin Capital allemaal in Kadena via een private SAFT-plaatsing.

De financiering gaat naar ondersteuning van Chainweb, een project gericht op schaalvergroting en beveiligingsproblemen en gerealiseerd door de combinatie van meerdere gelijkwaardige blockchains om transacties te verwerken, in plaats van het gebruik van één enkele gedecentraliseerde blockchain zoals die ten grondslag ligt aan bitcoin, zei Kadena mede-oprichter Stuart Popejoy.

Door meerdere ketens te gebruiken, kunnen gebruikers de netwerkproblemen vermijden die andere openbare blockchains zoals bitcoin en ethereum teisteren, de voormalige JP Morgan Chase blockchain-ontwikkelaar vertelde CoinDesk.

Hij legde uit:

“Een Cryptokitties-achtige applicatie kan op vijf of zes eigen ketens draaien, terwijl een massale [initiële medaille-aanbieding] kan plaatsvinden op een andere keten in het netwerk en ze zullen elkaar niet vertragen. En zelfs als je een waar je congestie hebt, kun je ketens voorzien om de belasting goed te maken. “

De verschillende ketens integreren hun Merkle-roots met elkaar en zorgen ervoor dat ze, terwijl ze elk als een unieke blockchain fungeren, toch informatie kunnen delen en consensus kunnen bereiken tussen de grootboeken.

In tegenstelling tot andere schaalvoorstellen, houdt het parallelle netwerkmodel van Chainweb de beveiliging in stand zonder gebruik te maken van zijkanalen of slechts een deel van een blockchain te gebruiken om een ​​groot aantal transacties te verwerken. Popejoy zei dat de tests van Kadena een extreem hoog niveau van beveiliging bereikten met hun voorstel, dat uiteindelijk ongeveer 1.000 verschillende ketens wil produceren.

Bovendien zal elke ketting het token van Kadena produceren, hoewel de exacte functie die bepaalt hoeveel tokens worden vrijgegeven en op welke tijdlijn ze worden vrijgegeven nog niet is vastgesteld, zei Popejoy.

Dat gezegd hebbende, zal het Chainweb-protocol ervoor zorgen dat dezelfde munt niet tegelijkertijd op twee kettingen kan bestaan.

“Het is een enkele valuta, wanneer u munten van de ene naar de andere ketting wilt verplaatsen, is het een [eenvoudige betalingsverificatie], zodat munten aan de ene ketting worden verwijderd voordat ze aan de andere worden gemaakt”, vervolgde hij.

Het project begon als een manier om betere slimme contracttaal voor gebruikers te ontwikkelen, zei Popejoy. Het integreert met Pact, de dienst voor slimme contracten die Kadena al aan zakelijke klanten aanbiedt.

Chainweb gaat echter verder dan alleen bedrijven en wordt een openbaar netwerk, zei hij.

Met het parallelle netwerkmodel van Chainweb hoopt Kadena het volume te verhogen voor één token tot 10.000 transacties per seconde met behoud van lage transactiekosten, volgens het persbericht.

Zakelijke miniaturen afbeelding via Pixabay

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *