Een geval van crypto traders die vakantiegeld op slot doen?

Wat de reden ook was, de prijs van bitcoin bracht veel van zaterdag in verval, omdat ’s werelds grootste cryptocurrency een negen procent daling over de periode van 24 uur. De sessie van zondag heeft tot nu toe die daling zien intensiveren, met de prijs bijna 12 procent verlaagd vanaf 4:00 UTC.

Net uren weg van een lancering op een belangrijke futures-uitwisseling, is bitcoin nu bijna 25 procent gedaald ten opzichte van een all-time high van $ 17,117 eerder deze week, met de prijs die vandaag een dieptepunt van $ 13,152 bereikt, onthullen gegevens uit de CoinDesk Bitcoin Price Index.

Dat gezegd hebbende, bitcoin was niet de enige getroffen cryptocurrency. Volgens gegevens van CoinMarketCap hebben op één na alle van de top 50-activa volgens marktkapitalisatie een daling van 24 uur geleden.

Op het moment van publicatie daalde de totale waarde van alle publiek verhandelde cryptocurrencies met 8 procent ten opzichte van de recente hoogtepunten, van een hoogtepunt in de buurt van $ 400 miljard naar $ 367 miljard.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen perioden van opwaartse bewegingen zijn geweest. Een blik op de meest recente sessie van de markt (18:00 tot 24:00 UTC) geeft aan dat litecoin, bitcoin en IOTA alle meer dan 5 procent bereikten in de periode van 6 uur (ondanks dat ze op de dag waren).

Gegevens wijzen er verder op dat dalingen beperkt kunnen zijn tot een slechte middagsessie op zaterdag (12:00 tot 18:00 uur UTC), omdat uit gegevens van CoinMarketCap blijkt dat de vijf best presterende cryptocurrencies tijdens de periode allemaal daalden.

Seismograafafbeelding via Shutterstock


De leider in blockchain-nieuws, CoinDesk is een onafhankelijke media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactioneel beleid . Heeft u nieuws of een tip om naar onze journalisten te sturen? Contacteer ons op [email protected] .

Disclaimer: dit artikel mag niet worden beschouwd als, en is niet bedoeld als beleggingsadvies. Voer je eigen grondige onderzoek uit voordat je investeert in cryptocurrency.

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *