Twee voormalige werknemers van distributed ledger startup Ripple werven geld voor een cryptocurrency hedge fund, blijkt uit openbare registers.

Twin filings bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van 25 en 26 januari tonen aan dat mede-oprichters Tim Lewkow en Eli Lang fondsen zoeken om Fractal Investments te ondersteunen, die in crypto-activa belegt, per zijn ambtenaar website. Het bedrijf dateert van vorige zomer en heeft voornamelijk via zijn Twitter-account een publiek profiel behouden.

Lang is voorheen creatief directeur voor Ripple, het hebben van begonnen met werken voor de in San Francisco gevestigde startup in 2012. Lewkow werkte van december 2013 tot juni vorig jaar voor Ripple, meest recentelijk als manager integratie-engineering, volgens zijn LinkedIn account.

De registraties detail twee voertuigen, Fractal: Virtual Currency Investment Fund I LP en Fractal: Private Investment Fund LP, die beide zijn opgenomen in Delaware. Geen van de aanmeldingen geeft aan hoeveel geld er voor beide entiteiten wordt opgehaald.

De ontwikkelingen wijzen misschien op de aanhoudende drive om hedgefondsen en andere financiële entiteiten te vestigen te midden van een periode van verhoogde activiteit op markten voor cryptocurrency en ontwikkeling rond de technologie in bredere zin. Net als andere wil Fractal investeren in het groeiende ecosysteem van gedigitaliseerde activa.

En zelfs als traditionele beleggers investeren om in de ruimte te investeren, duwen anderen nog verder. Zoals vorige week gemeld, heeft een groep voormalige Wall Street-dierenartsen maar liefst $ 50 miljoen opgehaald om een ​​fonds van fondsen te creëren gefocust op cryptocurrencies.

Disclosure: CoinDesk is een dochteronderneming van Digital Currency Group, dat een eigendomsbelang heeft in Ripple.

Stapel munten afbeelding via Shutterstock

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *