SBI Ripple Asia vormt een consortium dat onderzoek zal doen naar het gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie in effectenproducten.

Volgens een Aankondiging , het bedrijf – een joint venture tussen de Japanse investeringsfirma SBI en San Fransisco – DLT payment startup Ripple – zei dat het nieuwe consortium gezamenlijke inspanningen zal zien van 18 effectenfirma’s om toepassingen van opkomende technologieën, met name DLT, te onderzoeken en te commercialiseren om de efficiëntie te verbeteren klanten, terwijl de operationele kosten worden verlaagd.

Bekende bedrijven die deel zullen uitmaken van het initiatief zijn SBI Securities, Daiwa Securities en Nomura Securities. Daarnaast zei SBI Ripple Asia dat het consortium een DLT Advanced Experiment Working Group zal vormen om zijn studie over blockchain verder te ontwikkelen.

De verhuizing komt als het nieuwste initiatief van SBI Ripple Asia om het gebruik van blockchain-applicaties binnen meer financiële diensten te stimuleren.

Zoals voorheen gerapporteerd door CoinDesk, SBI Ripple Asia heeft afgelopen maart een succesvolle pilot aangekondigd met 47 banken die de technologie van Ripple hebben gebruikt voor interbancaire transacties.

Disclosure: CoinDesk is een dochteronderneming van Digital Currency Group, dat een eigendomsbelang heeft in Ripple.

Japanse Yen afbeelding via Shutterstock

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *