Het hoofd van het Investment Management Office van de Securities and Exchange Commission zei dat het bureau vragen afhandelt met betrekking tot nieuw geregistreerde fondsen die van plan zijn om cryptocurrencies te houden.

Tijdens de ICI-conferentie over de ontwikkelingen van de effectenwet in Washington, DC, gaf de divisie van Investment Management-directeur Dalia Blass op donderdag enig inzicht in de manier waarop het agentschap, belast met het toezicht op de investeringsactiviteit in de VS, worstelt met enkele van de problemen van bedrijven die volledig gedigitaliseerde activa aanhouden en beleggen.

“We blijven ook nadenken over nieuwe innovaties op het gebied van activabeheer, we hebben bijvoorbeeld verschillende registraties gezien voor geregistreerde fondsen die cryptocurrency zouden bevatten.” Zoals bij elk nieuw product, zijn er nog vragen te stellen, “zei Blass. een transcript van haar opmerkingen.

Sommige van die open vragen omvatten hoe verschillende soorten activa kunnen worden onderscheiden en of er voldoende informatie wordt verstrekt aan potentiële beleggers met betrekking tot de gerelateerde risico’s.

Blass zei verder:

“Hoe passen deze fondsen in het bestaande reguleringsplan? Welke regelgevende structuur of structuren zijn van toepassing op de markt voor het onderliggende instrument? We zullen deze vragen met u bespreken terwijl we deze dossiers verwerken.”

De reacties komen voort uit groeiende activiteit van de SEC rond blockchain, inclusief het toezicht houden op initiële muntaanbiedingen (ICO’s) waarbij Amerikaanse investeerders betrokken zijn. Het Agentschap beschuldigde een zakenman uit New York met het overtreden van de fraudebestrijdingswetgeving in september wegens naar verluidt frauduleuze tokenverkoop. Meer recentelijk is de nieuwe Cyber-eenheid van de SEC verhuisd om fraudepraktijken in te dienen tegen de organisator van een ICO die eerder het doelwit was van toezichthouders in Canada.

Afbeelding Krediet: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com


De leider in blockchain-nieuws, CoinDesk is een onafhankelijke media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactioneel beleid . Heeft u nieuws of een tip om naar onze journalisten te sturen? Contacteer ons op [email protected] .

Tags:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *