De NongHyup Bank (NH Bank) in Zuid-Korea is toegetreden tot het R3 distributed ledger consortium.

Met de verhuizing beoogt NH Bank, een in Seoul gevestigde landbouwbank, samen te werken met de andere leden van de ondernemergerichte groep bij het bevorderen van ontwikkelingen in blockchain-technologie .

Volgens een bedrijf Korea verslag doen van , een ambtenaar van de bank zei:

“We zullen technologie verwerven door lid te worden van het consortium en het toepassen op verschillende sectoren van NH Nonghyup Bank, zoals de financiële en economische sectoren.”

De bank zal verder een pilootproject voorstellen dat zal kijken naar de commercialisering van blockchain-technologie in samenwerking met fintech-bedrijven.

NH Bank maakt ook deel uit van het nieuwe blockchain-consortium van Zuid-Korea, gevormde afgelopen december, die zich richt op het bouwen van tools voor het beheren van handelsfinancieringsprocessen. Andere leden van de nieuwe groep zijn Dongbu Securities, Yuanta Securities Korea en Kiwoom Securities.

Het ledennetwerk van R3 bestaat uit meer dan 160 internationale leden uit verschillende sectoren, waaronder financiële instellingen, technologiebedrijven, handelsverenigingen en anderen.

Gebouwen afbeelding via Shutterstock


De leider in blockchain-nieuws, CoinDesk is een onafhankelijke media-outlet die streeft naar de hoogste journalistieke normen en zich houdt aan een strikte set van redactioneel beleid . Heeft u nieuws of een tip om naar onze journalisten te sturen? Contacteer ons op [email protected] .

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *